Katjang saus (pinda)

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 1 pot pindakaas
  • 1 ui
  • knoflook
  • Sambal
  • Ketoembar
  • Goela Djawa
  • Djahe
  • Sereh
  • Citroensap
  • Ketjap Manis
  • Olie
  • 5 dl water

Bereiding

  1. Maak een boemboetje van de gesnipperde ui met de kruiden.
  2. Voeg hierna het water, de sereh en de goela djawa toe. Laat dit even trekken op een laag vuur voordat de pindakaas wordt toegevoegd.
  3. Zorg ervoor dat de warmtebron laag staat want als het teveel doorkookt (de pindakaas) komt de olie uit de pindakaas bovendrijven. Maak dit gerecht altijd als laatste.
  4. Als de pindakaas is opgelost de ketjap en een beetje citroensap toevoegen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie