Voor 6 personen
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie + klontje boter
- 6 kippendijen
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook fijn gesneden
- 175 ggedroogde abrikozen
- 3 takjes rozemarijn, 1 fijngehakt / 2 gehalveerd
- 2 el heldere honing
- 40 gverse gember, geschild en fijngehakt
- 400 ghele tomaten met sap uit blik
- 1 rode chilipepers, zonder zaadjes, fijngehakt
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1-2 kaneelstokjes
- klein bosje vers groen of paars basilicum
- Zout en peper
Bereiding:
- Verhit de olie en boter in een tajine of braadpan met dikke bodem .
- Kruid de kippendijen met zout en peper.Voeg de kippendijen toe en bak ze aan beide kanten bruin..
- Roer de ui, gehakte rozemarijn, gember en chilipeper erdoor en bak tot de ui zacht wordt.
- Roer de gehalveerde takjes rozemarijn en de kaneelstokjes erdoor.
- Schep de abrikozen, honing en tomaten met het sap erdoor .
- Voeg indien nodig wat water toe, zodat de bodem van de tajine of braadpan vol vocht staat en de abrikozen onder staan.
- Breng het vocht aan de kook en draai het vuur laag. Doe het deksel op de tajine of pan en laat alles 35-40 minuten zachtjes stoven in de oven op 180 graden.
- Breng de tajine op smaak met zout en peper.
Scheur de grote basilicumblaadjes en laat de kleine blaadjes heel. Bestrooi de kip ermee. Lekker met couscous.