Pittige kiptajine met abrikozen, rozemarijn en couscous

Voor 6 personen

Ingrediënten:

  •   2 el olijfolie + klontje boter
  • 6 kippendijen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 175 ggedroogde abrikozen
  • 3 takjes rozemarijn, 1 fijngehakt / 2 gehalveerd
  • 2 el heldere honing
  • 40 gverse gember, geschild en fijngehakt
  • 400 ghele tomaten met sap uit blik
  • 1 rode chilipepers, zonder zaadjes, fijngehakt
  • zeezout en versgemalen zwarte peperkiptajine
  • 1-2 kaneelstokjes
  •  klein bosje vers groen of paars basilicum
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Verhit de olie en boter in een tajine of braadpan met dikke bodem .
  2. Kruid de kippendijen met zout en peper.Voeg de kippendijen toe en bak ze aan beide kanten bruin..
  3. Roer de ui, gehakte rozemarijn, gember en chilipeper erdoor en bak tot de ui zacht wordt.
  4. Roer de gehalveerde takjes rozemarijn en de kaneelstokjes erdoor.
  5. Schep de abrikozen, honing en tomaten met het sap erdoor .
  6. Voeg indien nodig wat water toe, zodat de bodem van de tajine of braadpan vol vocht staat en de abrikozen onder staan.
  7. Breng het vocht aan de kook en draai het vuur laag. Doe het deksel op de tajine of pan en laat alles 35-40 minuten zachtjes stoven in de oven op 180 graden.
  8. Breng de tajine op smaak met zout en peper.

Scheur de grote basilicumblaadjes en laat de kleine blaadjes heel. Bestrooi de kip ermee. Lekker met couscous.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie