Couscous

voor 8 personen

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olie
  • 1 flinke ui, fijngehakt
  • 600 ml sterke kippenbouillon
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 500 g couscous
  • 25 g boter, in blokjes
  • ½ bosje koriander
  • Bosje munt fijngesneden
  • Sap van een limoen
  • Lente ui fijn gesneden

Bereiden:

  1. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui. Neem de pan van het vuur zodra de uien glazig zijn en zet apart.
  2. Verwarm de bouillon en schenk de bouillon in een schaal en voeg de kaneel, gember, komijn en kurkuma toe.
  3. Strooi de couscous in de hete bouillon. Voeg peper en zout toe en meng alles goed. Laat de couscous 10 minuten wellen.
  4. Voeg de ui ,het limoensap en boter toe aan de couscous. Roer goed met een vork om de korrels los te maken. Strooi er de fijngeknipte koriander  en munt over. Eventueel meer kruiden ,of zout en peper voor de smaak
  5. Serveer direct.

Je kunt de komijnpoeder en kurkuma vervangen door 1 theelepel ras-el-hanout, een smaakvol mengsel van 8 specerijen dat veel gebruikt wordt in de Noord-Afrikaanse keuken. 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie