Ingredienten
- 4 mignonettes
- 1 rode en gele paprika
- 1 courgette
- 200 gram snijbonen
- 2 verse tomaten
- 1 gehakt uitje
- tijm
- laurier
- 1 teentje look
- olijfolie
- peper en zout
- 1 stuk bladerdeeg (40 x 10 cm)
- 1 eidooier
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels witte wijn
- 50 gram boter
|
Bereidingswijze
- Maak de paprika’s, de courgette en de snijbonen schoon en fruit ze in de olijfolie. Met wijn overgieten en in een gesloten pan vijf minuten laten doorstoven.
- Giet het stoofvocht af in een pannetje en houd de groenten warm. Fruit de gepelde, ontpitte en kleingesneden tomaten, de ui en de look in olijfolie en kruid met tijm, laurier, peper en zout.
- Breng op smaak met een scheutje wijn, pureer met de staafmixer en klop op met verse boter.
- Meng er de gestoofde groenten met het stoofnat door en houd warm.
- Snijd vier driehoeken uit het bladerdeeg, bestrijk met de eidooier en bak 15 minuten in een op 170 graden voorverwarmde oven.
- Bak het vlees in de schuimende boter goudbruin, kruid met peper en zout.
- Schik de groenten met het vlees in het doormidden gesneden bladerdeegje en bestrooi met peterselie.
- Serveer met gebakken krielaardappeltjes.
|