Tortellini Soep

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 1 pond Italiaanse worstjes
  • 1  fijn gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook fijngemaakt
  • 1 liter runder bouillon
  • 125 ml water
  • 125 ml droge rode wijn  (optie)
  • 300 gram verse tortellini pasta
  • 250 gram gesneden wortel
  • 500 gram tomaten pulp  (gezeefde tomaten) blik of pakje
  • 1/2 theelepel  gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 150 ml tomaten puree
  • 1  courgette
  • 2  spaanse pepertjes in heel kleine stukjes
  • 3 eetlepels peterselie fijngehakt
  • Een stukje Parmezaanse kaas. Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

  1. Haal het vel van de worstjes af en bak het vlees (farce) rul en bruin. Haal het vlees uit de pan, zeef het maar bewaar 1 lepel vet.
  2. Kook de ui en de knoflook in deze lepel vet to ze gaar zijn. Doe de bouillon,water, wijn, wortel,tomaten passata,basilicum, oregano, tomaten puree, en de gebruinde farce erbij in de pan. Breng aan de kook en laat hem op een klein vuurtje 30 min sudderen zonder deksel.
  3. Doe de courgette, spaanse pepers ,peterselie en tortellini er bij en laat het nog eens 25 minuten sudderen met de deksel er op,voor verse tortellini. En 45 minuten voor bevroren tortellini. Serveren met een beetje Parmezaanse kaas er overheen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie