Ingrediënten
Ingrediënten zijn voor 8 personen
Voor de citroencake:
- 100 gram zachte boter
- 125 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- merg van 1 vanillestokje
- mespunt zout
- 300 gram griesmeel
- 2 theelepel bakpoeder
- 150 cc Griekse yoghurt
- rasp van de schil van een ½ sinaasappel
- bakpapier
Voor de suikerstroop :
- 150 cc golden syrup ( blanke suikerstroop)
- Sap van een halve citroen
Voor serveren
- Uitgesneden sinaasappelpartjes
- kaneel roomijs
- Poedersuiker
- Munt
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- rechthoekig bakblik 20/30/4 cm invetten, leg bakpapier op de bodem
- meng griesmeel, het bakpoeder, de yoghurt, de rasp, de vanille en de suiker
- roer in de beslagkom de boter met de suiker schuimig
- Klop een voor een de eieren erdoor
- schep de andere ingrediënten door het beslag
- doe het beslag in de ingevette bakvorm
- bak de koek in de oven in 20 minuten op de middelste richel
- roer de stroop met het sap
- haal de koek uit de over, verdeel de stroop gelijkmatig over de koek
- de koek goed laten afkoelen
- de koek in vierkantjes snijden
Serveren
- zeef poedersuiker op het dessertbord
- leg blokjes basboosa en schijfjes sinaasappel op de suiker
- leg er een bolletje kaneelijs bij
- garneren met een takje munt