Basboosa

Ingrediënten

Ingrediënten zijn voor 8 personen

Voor de citroencake:

  • 100 gram zachte boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • merg van 1 vanillestokje
  • mespunt zout
  • 300 gram griesmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 150 cc Griekse yoghurt
  • rasp van de schil van een ½ sinaasappel
  • bakpapier

Voor de suikerstroop :

  • 150 cc golden syrup ( blanke suikerstroop)
  • Sap van een halve citroen

Voor serveren

  • Uitgesneden sinaasappelpartjes
  • kaneel roomijs
  • Poedersuiker
  • Munt

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden
  2. rechthoekig bakblik 20/30/4 cm invetten, leg bakpapier op de bodem
  3. meng griesmeel, het bakpoeder, de yoghurt, de rasp, de vanille en de suiker
  4. roer in de beslagkom de boter met de suiker schuimig
  5. Klop een voor een de eieren erdoor
  6. schep de andere ingrediënten door het beslag
  7. doe het beslag in de ingevette bakvorm
  8. bak de koek in de oven in 20 minuten op de middelste richel
  9. roer de stroop met het sap
  10. haal de koek uit de over, verdeel de stroop gelijkmatig over de koek
  11. de koek goed laten afkoelen
  12. de koek in vierkantjes snijden

Serveren

  1. zeef poedersuiker op het dessertbord
  2. leg blokjes basboosa en schijfjes sinaasappel op de suiker
  3. leg er een bolletje kaneelijs bij
  4. garneren met een takje munt
Print Friendly

Geef een reactie