Knoflook garnalen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 6 blaadjes roodlof (of blaadjes radicchio)
  • 1 limoen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 125 gram cocktailgarnalen
  • 6 borrelglaasjes

Bereiden

  1. Roodlof wassen en droogdeppen met keukenpapier. Van limoen 6 plakjes afsnijden.
  2. Plakjes aan één kant tot midden insnijden. Knoflook pellen en teentjes halveren.
  3. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Peper in flinterdunne reepjes snijden.
  4. In kleine steelpan olie verwarmen. Knoflook toevoegen en op heel laag vuur ca. 1 minuut zonder te kleuren verwarmen.
  5. Reepjes peper en garnalen toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  6. Bestrooien met (weinig) zout.
  7. Stukjes knoflook uit pan nemen.
  8. Blaadjes roodlof in glaasjes steken. Garnalen en peperreepjes over glaasjes verdelen. Knoflookolie erover gieten. Plakjes limoen op rand van glaasjes zetten.
  9. Direct serveren.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie