Portugees-Spaans kaasplankje met Spaans notenbrood met saffraan.

Portugese lanzas de cabralioss boerenlandkaas
Portugese SáoJorge is afkomstig van het eiland Sáo Jorge in de Portugese Azorenarchipel. Het is de grootste kaas van Portugal, gemaakt van 100% volle, rauwe koemelk.
Spaanse Manchego is een snijdbare kaas van de melk van Manchego-schapen, geldt als een typische Spaanse kaas ( Noord Spanje )
Spaanse Cabrales is een Asturische schimmelkaas uit de bergen rond de Picos de Europa. Is gerijpt in kalksteengrotten, pittige, aparte smaak. Werd vroeger in ahornbladeren gewikkeld.

Notenbrood

Ingrediënten

  • 125 gram tarwebloem
  • 125 gram roggebloem
  • ½ dl halfvolle melk
  • 1 dl water
  • 20 gram gist
  • snufje zout
  • 10 gram bakboter
  • 65 gram gehakte hazelnoten
  • 65 gram gehakte walnoten
  • saffraan

bereiding

  1. De gist oplossen in een beetje lauw water
  2. De bloem, samen met de melk en ¾ van het water met de gist, de boter en het zout tot een soepel deeg kneden. Misschien nog wat water toevoegen. Kneden tot het deeg loslaat van het werkvlak.
  3. Onder een doek een half uur laten rusten en daarna voorzichtig de gehakte noten er door kneden.
  4. Nog een keer een half uur laten rusten en daarna een bol vormen van het deeg. Het liefst op een beboterde bakplaat, of anders op een bakplaat met een vel bakpapier leggen en nog eens 45 minuten laten rijzen onder een doek.
  5. Ten slotte in 30 minuten bakken in een goed voorverwarmde oven van 225 graden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie