Kippenlevertjes met mangochutney

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 100 gram kippenlevertjes, zout, peper,
  • 2 eetlepels bloem,
  • 15 gram boter of margarine,
  • 10 theelepels mangochutney
  • 1 doosje tuinkers

Ingrediënten Chutney

Ruim genoeg voor iedereen

  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1.25 cm gemberwortel, grof geraspt
  • 0.5 rode peper, van zaad ontdaan en fijn gesneden
  • 0.5 theelepel koenjit (geelwortel)
  • 0.5 theelepel cayenne peper
  • 175 ml witte wijn azijn
  • 1 mango’s in blokjes gesneden
  • 0.5 theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 0.5 steranijs
  1. Levertjes in stukjes ter grootte van lepelholte snijden.
  2. Bestrooien met zout, peper, door bloem wentelen en overtollige bloem afkloppen.
  3. In koekenpan boter verhitten en levertjes in ca. 2 á 3 minuten gaarbakken.
  4. In elke lepelholte 1 theelepel chutney scheppen. Vervolgens gebakken kippenlevertje erin leggen en amuses bestrooien met geknipte tuinkers.
  5. Warm serveren.

Bereiding

  1. Doe de knoflook, gember, rode peper, koenjit en een scheutje van de azijn in een keuken machine. en hak tot een fijne pasta
  2. Die deze pasta in een grote pan met de rest van de azijn, de mango, zout, suiker, rozijnen en de ster anijs. Breng aan de kook en laat ongeveer een uur koken tot het wat indikt. Maak je geen zorgen als het wat waterig lijkt, het zal bij afkoelen nog iets dikker worden.
  3. Giet in een schone glazen pot (schoonmaken met soda) en sluit deze af.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie