Kastanjechampignons met ansjoviscreme

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 20 kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • 8 anjovisfilets,
  • 100 gram roomkaas (vers, op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels slagroom,
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 2 eetlepels peterselie (fijngeknipt)
  1. Champignons schoonvegen met keukenpapier en steeltjes verwijderen (worden niet gebruikt).
  2. Olie verhitten en champignons snel rondom bakken.
  3. Bedruppelen met citroensap en bestrooien met zout en peper.
  4. Ca. 2 minuten zachtjes smoren.
  5. Intussen ansjovisfilets kleinsnijden en vervolgens met vork fijnwrijven.
  6. Roomkaas, slagroom en pesto erdoor roeren.
  7. Op smaak brengen met (weinig) zout en peper.
  8. Warme champignons hoog opvullen met ansjoviscrème. Garneren met peterselie. Direct serveren.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie