Voor 10 pers
Ingrediënten:
- Onrijpe mango’s 2
- Zout 2 tl
- rode peper 1
- Azijn 175ml
- Knoflook 2-3 t
- Gember geraspt 2 el
- Garam Masala 2 tl
- Suiker 125 gr
- Sultana’s/rozijnen 125 gr
Bereiding:
- Schil de mango’s, snijd ze in stukken en verwijder de pitten. Doe ze in een komen strooi het zout erover
- Hak de pepers de knoflook en de gember in een hakmolen
- Doe de azijn in een roestvrijstalen pan met het pepermensel, de garam masala en de suiker en breng alles aan de kook. Laat alles zonder deksel 15 minuten zacht doorkoken
- Schep de mango’s en de sultana’s of rozijnen erdoor en laat het op een laag vuur tot een dikke stroperige massa inkoken
- Laat de chutney afkoelen
- Serveer bij de “Butterchicken”