Mango chutney

Voor 10 pers

Ingrediënten: 

  • Onrijpe mango’s 2
  • Zout 2 tl
  • rode peper 1
  • Azijn 175ml
  • Knoflook 2-3 t
  • Gember geraspt 2 el
  • Garam Masala 2 tl
  • Suiker 125 gr
  • Sultana’s/rozijnen 125 gr

Bereiding:

  1. Schil de mango’s, snijd ze in stukken en verwijder de pitten. Doe ze in een komen strooi het zout erover
  2. Hak de pepers de knoflook en de gember in een hakmolen
  3. Doe de azijn in een roestvrijstalen pan met het pepermensel, de garam masala en de suiker en breng alles aan de kook. Laat alles zonder deksel 15 minuten zacht doorkoken
  4. Schep de mango’s en de sultana’s of rozijnen erdoor en laat het op een laag vuur tot een dikke stroperige massa inkoken
  5. Laat de chutney afkoelen
  6. Serveer bij de “Butterchicken”
Print Friendly, PDF & Email