Gerookte lamsbout in ‘t hooi met mosterd-honingsaus

Ingrediënten

  • Lamsbout zonder bot per persoon +-150/180 gram totaal gewicht gelijk aan de groep
  • peper en zout
  • boter
  • knoflook en rozemarijn.
  • hooi

Bereiding

  1. Maak in het lamsvlees met behulp van een mesje kleine sneetjes en doe hier de rozemarijn en de knoflook in.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  3. Bak in een grote braadpan het lamsvlees aan alle zijde goudbruin,als je dat gedaan hebt haal je het vlees uit de braadpan en leg het lamsvlees in een grote pan die je hebt gevuld met hooi,dek het vlees ook met hooi af (steek de kernthermometer tot de helft in het vlees)
  4. Doe de deksel op de pan en zet hem in een voorverwarmde oven 180 graden .de kernthermometer stel je af op kerntemperateur van 70 graden
  5. Als de zoemer gaat haal je het vlees uit de pan je wacht even om het vlees te laten rusten.
  6. Snij je het vlees in plakken van 1,5 cm dik en leg het vlees op een goed voorverwarmd bord en serveer het uit met de gevulde aardappel en de snijboontjes.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie