Knolselderijsoep met paddestoelen

Ingrediënten

Ingredienten zijn voor 4 personen

  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/2 knolselderij, in blokjes
  • 200 ml kookroom (light)
  • 750 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 200 g paddestoelenmelange, in reepjes
  • 25 g verse selderij, fijngeknipt

Materialen

  • staafmixer

Bereiding

  1. In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten.
  2. Knolselderij erdoor roeren en 5 min. meebakken.
  3. Kookroom en bouillon toevoegen en 15 min. zachtjes doorkoken.
  4. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur 5 min. bakken, op smaak brengen met zout en peper.
  5. Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met (zout en) peper.
  6. Soep over vier kommen verdelen en paddestoelen erin leggen.
  7. Selderij erover strooien.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie