Gebakken Kabeljauw met een krokant zeezoutdakje

Ingrediënten

  • 4 grote harde tomaten
  • zeezout
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 bundel groene asperges
  • 4 stukken kabeljauw met vel à 160 gram

voor het dakje

  • 25 gram paneermeel van matze
  • 2 gedroogde tomaten
  • 25 gram grof zeezout
  • 1 tl rozemarijnnaalden
  • olijfolie
  • peper
  • voor de saus
  • 3 dl visfound
  • 3 dl witte wijn
  • 5 sjalotjes
  • 2 dl olijfolie

Bereiding

voorbereiding

  1. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Laat het vruchtvlees op keukenpapier uitlekken.
  2. Besprenkel de tomaatpartje met olijfolie en bestrooi de partjes vervolgens met wat zeezout, peper, knoflook en de rozemarijnaalden.
  3. Laat de tomaten in een de op 100 graden Celcius ingeschakelde oven 1.30 uur drogen.
  4. Maal de matze fijn in de keukenmachine.
  5. Voeg de in stukjes gesneden gedroogde tomaten, zeezout rozemarijnnaalden en peper en maal het geheel.
  6. Voeg wat olijfolie toe, zodat een smeuige pasta ontstaat.
  7. Kook de asperges beetgaar en spoel ze vervolgens direct koud onder de kroon. Laat de asperges uitlekken.
  8. Kook de visfound, wijn en de gehakte sjalotjes in tot een derde. Zeef de saus

Bereiden

  1. Bak de kabeljauw op de velkant in een dun laagje olijfolie tot de vis licht gekleurd is. Neem de kabeljauw uit de pan en leg de vis op een ingevette bakplaat. Zet de vis 8 minuten in de op 180 graden Celcius voorverwarmde oven.
  2. Neem de kabeljauw uit de oven, verdeel het paneermengsel over en laat de vis in de oven nog eens 2 minuten verder gaar worden.
  3. Verwarm de saus zachtjes.
  4. Warm intussen de asperges op in wat olijfolie en leg ze op de warme borden. Leg de tomaatparjes eveneens op de borden en leg hier de kabeljauw op. Schep de saus rond het gerecht.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie