Green zhoug
Ingrediënten
- 2 bossen verse peterselie
of 1 bos peterselie en 1 bos koriander - 250 gram verse, milde chilipepers
- 6 tenen knoflook, uit de knijper
- 1 tl karwijzaad
- 4 kardemomzaaddozen (alleen het zaad gebruiken)
- zout
- zwarte peper
- 5 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
- Snijd de wortels maar niet de stelen van de koriander.
- Snijd van de peterselie wel de steeltjes af. Was alles goed en knijp het water eruit.
- Draai in de keukenmachine alle ingredienten tot een grove pasta.
- Bewaren in de koelkast
Tehina
Ingrediënten
- 250 ml tahin (sesampasta)
- 2 citroenen
- 3 knoflooktenen, fijnghakt
- zout
- 1/2 tl paprikapoeder
- 2 el peterselie
Bereiding
- Doe de tahin in een kom en klop er heel geleidelijk het sap van 1/2 citroenen door en genoeg water (ongeveer 175 ml) om er een lichte, dikke saus van te maken.
- Blijf kloppen. De saus zal eerst klonteren en dan pas mooi romig worden.
- Voeg op het laatst knoflook en zout toe.
- Strooi er wanneer de tehina als dip wordt gebruikt, wat paprikapoeder en peterselie over.
Salade
Ingrediënten
- 2 tomaten, groot en rijp, in blokjes gesneden
- 4 kleine komkommers, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- peterselie 4 eetlepels
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 citroen, sap
- zout
- zwarte peper
- muntblaadjes
Bereiding
- Meng in een grote kom de tomaat, komkommer, paprika, ui en gehakte peterselie.
- Besprenkel alles met olijfolie, citroensap, zout en peper naar smaak.
- Schep alles om en garneer het gerecht met verse munt.