Sambal goreng boontjes

Ingrediënten

voor 8 personen

  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ theelepel trassi
  • 1 schijfje laos (of 1 theelepel poeder)
  • 1a 2 theelepels rietsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels arachide olie
  • 1 spriet sereh
  • 1 salamblad
  • 1 theelepel gezuiverde asem
  • 100 cc santen
  • 100 cc water
  • 400 gram haricot vert
  • 2 rode spaanse pepers
  1. Haal de boontjes af
  2. Snijd de peper in de lengte door, verwijder de pitjes
  3. Snijd de peper in lange dunne reepjes
  4. Blancheer de boontjes
  5. Blancheer de peper reepjes
  6. Wrijf de kruiden van ui t/m zout fijn
  7. Verhit de olie en schep de kruiden erdoor
  8. Blus het gerecht met santen en water
  9. Los de assem op in de saus
  10. Voeg het blad en de sereh toe
  11. Laat de saus 15 minuten zachtjes door koken
  12. Voeg de boontjes toe en laat die maximaal 5 minuten doorkoken
  13. Verwijder blad en stengel
  14. Bestrooi het gerecht op het bord of in de schaal met reepjes peper
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie