Ingrediënten
voor 8 personen
- 1 middelgrote ui gesnipperd
- 2 teen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ theelepel trassi
- 1 schijfje laos (of 1 theelepel poeder)
- 1a 2 theelepels rietsuiker
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels arachide olie
- 1 spriet sereh
- 1 salamblad
- 1 theelepel gezuiverde asem
- 100 cc santen
- 100 cc water
- 400 gram haricot vert
- 2 rode spaanse pepers
- Haal de boontjes af
- Snijd de peper in de lengte door, verwijder de pitjes
- Snijd de peper in lange dunne reepjes
- Blancheer de boontjes
- Blancheer de peper reepjes
- Wrijf de kruiden van ui t/m zout fijn
- Verhit de olie en schep de kruiden erdoor
- Blus het gerecht met santen en water
- Los de assem op in de saus
- Voeg het blad en de sereh toe
- Laat de saus 15 minuten zachtjes door koken
- Voeg de boontjes toe en laat die maximaal 5 minuten doorkoken
- Verwijder blad en stengel
- Bestrooi het gerecht op het bord of in de schaal met reepjes peper