Eendeborst met Sinaasappelportsaus

Ingredienten

    • 3 stuks Eendenborstfilet a 400 gram
    • iets zeezout uit de molen
    • iets Peper uit de molen

Materialen

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Vleestang

Ingredienten saus

    • 3 stuks Handsinaasappel
    • 2 dl Rode port
    • 5 dl Eendenfond
    • 3 takjes Tijm
    • 100 gram Boter ijskoud

Materialen

  • kookpan
  • koksmes
  • snijplank
  • spatel
  • gard
  • zesteur
  • afruimbakjes

Bereidingswijze

  1. Kerf de eendenborst kruislings in op de vetkant tot op het vlees.
  2. Verhit de koekenpan.
  3. Leg de eendenborst met de vetkant in de pan.
  4. Bak de eendenborst mooi bruin aan de vetkant en draai deze dan om. Bak de andere zijde ook mooi op kleur af.
  5. Leg de eendenborst op een ovenvaste schaal en laat deze op de juiste gaarheid komen in de oven.
  6. Haal de eendenborst uit de oven.
  7. Bestrooi deze met peper en het zout.

Bereidingswijze saus

  1. Boen de sinaasappel schoon.
  2. Maak zestes van één sinaasappel.
  3. Snijd van één sinaasappel de schil af tot op het vruchtvlees.
  4. Snijd de sinaasappel in en bewaar de partjes sinaasappel
  5. Knijp de rest van de sinaasappel uit in de fond
  6. Pers de andere twee sinaasappels uit.
  7. Doe de sap ook bij de fond.
  8. Laat het geheel aan de kook komen.
  9. Reduceer het kookvocht tot de helft.
  10. Voeg aan de reductie de port toe en verwarm het tegen de kook aan.
  11. Draai de hittebron uit.
  12. Monteer de saus met ijskoude klontjes boter.
  13. Voeg de sinaasappelpartjes toe.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie