Courgettesoep met beenham en bieslook

Ingredienten

    • 1 liter Bouillon
    • 50 gram Boter
    • 600 gram Courgette
    • 100 gram Uien
    • 50 gram Eidooier
    • 1 dl Slagroom
    • 100 gram Ham gekookt
    • 2 dl Crème fraîche
    • 1 bosje Bieslook

Materialen

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Staafmixer
  • Garde
  • Puntzeef

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Boor met een kleine bolletjesboor bolletjes uit de courgette. Snijd de rest van de courgette in dobbelsteentjes.
  3. Snipper de ui.
  4. Verhit een pan met de boter. Fruit hierin de ui en de courgette blikjes aan.
  5. Voeg de gefruite groenten bij de bouillon.
  6. Kook de soep ongeveer 15 min. Zachtjes door.
  7. Snijd de ham en brunoise
  8. Snijd de bieslook fijn.
  9. Meng de slagroom en de dooier door elkaar (liason)
  10. Pureer de soep met de staafmixer.
  11. Passeer de soep door een puntzeef.
  12. Roer de liaison door de soep.
  13. Proef de soep op smaak.
  14. Serveer de soep met de courgettebolletjes, ham, bieslook en crème fraîche
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie