Ingredienten
- 1 kleine Rode kool
- 2 stuks Elstars
- 50 gram Boter
- 1 stuks Ui
- 1 stuks Laurierblaadje
- 1 stuks Kaneelstokje
- 2 stuks Kruidnagel
- 3 dl Rodewijn
- 30 gram Rode wijn azijn
- 30 gram Kristalsuiker
Materialen
- Snijplank
- Koksmes
- Kookpan+deksel
- Spatel
- Koekenpan
- Afruimbakjes
Bereidingswijze
- Haal de buitenste bladeren van de rode kool.
- Daal de rode kool doormidden en verwijder de kern.
- Snijd de rode kool met een zaagmes in dunne reepjes.
- Verhit de helft van de boter in een kookpan.
- Fruit hierin de kool met de kruidnagels 5 minuten.
- Voeg de rode wijn, de suiker, laurier, kaneel en de azijn toe.
- Breng alles aan de kook.
- Kook het geheel zachtjes 25 minuten.
- Snipper de ui grof.
- Schil de appels. Snijd de appel brunoise
- Schep de laatste 10 minuten de appelstukjes erdoor.
- Verwijder de kruidnagels, laurier en kaneelstokje
- Verhit intussen de rest van de boter en bak hierin de ui.
- Garneer de rode kool met de gebakken ui.