Rode kool met appel en ui

Ingredienten

    • 1 kleine Rode kool
    • 2 stuks Elstars
    • 50 gram Boter
    • 1 stuks Ui
    • 1 stuks Laurierblaadje
    • 1 stuks Kaneelstokje
    • 2 stuks Kruidnagel
    • 3 dl Rodewijn
    • 30 gram Rode wijn azijn
    • 30 gram Kristalsuiker

Materialen

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kookpan+deksel
  • Spatel
  • Koekenpan
  • Afruimbakjes

Bereidingswijze

  1. Haal de buitenste bladeren van de rode kool.
  2. Daal de rode kool doormidden en verwijder de kern.
  3. Snijd de rode kool met een zaagmes in dunne reepjes.
  4. Verhit de helft van de boter in een kookpan.
  5. Fruit hierin de kool met de kruidnagels 5 minuten.
  6. Voeg de rode wijn, de suiker, laurier, kaneel en de azijn toe.
  7. Breng alles aan de kook.
  8. Kook het geheel zachtjes 25 minuten.
  9. Snipper de ui grof.
  10. Schil de appels. Snijd de appel brunoise
  11. Schep de laatste 10 minuten de appelstukjes erdoor.
  12. Verwijder de kruidnagels, laurier en kaneelstokje
  13. Verhit intussen de rest van de boter en bak hierin de ui.
  14. Garneer de rode kool met de gebakken ui.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie