Balti-visfilet in pikante kokossaus

(voor 4 pers)                                                                                

Ingrediënten:

  • 2 el maisolie
  • 1 tl uienzaad
  • 4 rode pepers/gedroogd
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 el kokos/geraspt
  • 1 tl zout
  • 1 tl koriander
  • 4 visfilets/schol of tong
  • 1,5 dl water
  • 1 el limoensap
  • 1 el fijngehakte koriander

Bereiding:

  1. verhit de olie in een wok. Draai het vuur iets lager en doe uienzaad, gedroogde pepers, knoflook (plakjes) en ui (gesneden) in de pan. Bak dit mengsel 3-4 min en roer het een of twee keer om
  2. voeg de tomaten (plakjes), kokos (geraspt), zout en koriander (gemalen) toe en roer dit goed door
  3. snijd de visfilets in blokjes en doe ze in de pan. Roer alles voorzichtig door zodat de vis aan alle kanten is bedekt
  4. laat de vis 5-7 min bakken en draai het vuur zonodig wat zachter. Voeg water, limoensap en verse korianders toe en laat het nog 3-5 min bakken. Het water moet grotendeels verdampt zijn
  5. serveer met rijst
Print Friendly, PDF & Email