Zalmsalade

 

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 16 personen

  • 3 blikjes zalm (roze)
  • 2 ui (kleintjes)
  • 3 el mayonaise (halfvol)
  • 3 el crème fraiche (halfvol)
  • 3 el tomatenketchup
  • peper
  • 1 ons garnalen
  • 1 pakje gerookte zalm
  • 1 bakje rivierkreeftstaartjes
  • 1 pakje gerookte paling
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • sla

Bereiding

  1. Maak de zalm schoon, verwijder alle graatjes.
  2. Snipper de uitjes ragfijn.
  3. Vermeng zalm en uitjes met zoveel mayonaise, crème fraiche en tomatenketchup tot een smeuige massa ontstaat. Breng op smaak met vers gemalen witte peper.
  4. Leg wat gewassen slabladeren op een grote schaal. Verdeel het zalmmengsel erover. Garneer naar eigen inzicht met o.a. eieren, gerookte zalm en paling, garnalen en rivierkreeftstaartjes etc.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie