Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 16 personen
- 3 blikjes zalm (roze)
- 2 ui (kleintjes)
- 3 el mayonaise (halfvol)
- 3 el crème fraiche (halfvol)
- 3 el tomatenketchup
- peper
- 1 ons garnalen
- 1 pakje gerookte zalm
- 1 bakje rivierkreeftstaartjes
- 1 pakje gerookte paling
- 2 eieren (hardgekookt)
- sla
|
|
Bereiding
- Maak de zalm schoon, verwijder alle graatjes.
- Snipper de uitjes ragfijn.
- Vermeng zalm en uitjes met zoveel mayonaise, crème fraiche en tomatenketchup tot een smeuige massa ontstaat. Breng op smaak met vers gemalen witte peper.
- Leg wat gewassen slabladeren op een grote schaal. Verdeel het zalmmengsel erover. Garneer naar eigen inzicht met o.a. eieren, gerookte zalm en paling, garnalen en rivierkreeftstaartjes etc.
|