Coleslaw

 

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen
Voor een buffet van 12-16 personen maken we dit 1½ keer

  • 4 el witte wijn azijn
  • 1 el suiker
  • 1 el meel
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl zout
  • 4 el room
  • 15 gram boter
  • 2 stuks eieren
  • 400 gram witte kool
  • 1 stuks wortels (middelgroot)
  • 5 cl water

Bereiding

  1. Doe het water met de azijn, suiker, meel , mosterdpoeder en zout in een pannetje en klop dit goed door elkaar.
  2. Breng het mengsel aan de kook op een laag vuur onder voortdurend roeren. Voeg de room en de boter toe en blijf roeren tot de boter gesmolten is.
  3. Klop de eieren in een kommetje en voeg 2 tot 3 eetlepels van het warme mengsel toe. Giet het resultaat terug in de pan (dit heet familie maken) en klop goed. Blijf roeren tot het mengsel iets dikker wordt en giet het in een schaal.
  4. Maak de witte kool schoon en snijd fijn. Maak de wortel schoon en rasp deze grof.
  5. Voeg de groenten toe aan de dressing en kruid naar smaak.
  6. Laat liefst 2 tot 3 uur staan (iets korter kan wel).
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie