Marokkaans geroosterd lamvlees

ngrediënten

Hoeveelheden zijn voor 12 personen

  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • koriander
  • 1 lamsbout van ongeveer 2,5 kg
  • 1 tot 2 el ras-el-hanout
  • 2 citroenen [sap]
  • 6 el olijfolie

Voorbereiding

    1. Kerf de lamsbout over de hele lengte in. Meng de ras-el-hanout met het citroensap en de olie, de gehakte knoflook en de koriander.
    2. Duw het mengsel met je vingers in de insnijdingen. Smeer de rest van de aromatische pasta op de bout.
    3. Stop de bout in een grote diepvrieszak, druk de lucht uit de zak en bind hem strak dicht.
    4. Laat het vlees liefst een nacht, of langer in de koelkast marineren.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en haal de lamsbout alvast uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  2. Leg de lamsbout in braadpan en giet de marinade tot de laatste druppel uit de diepvries zak over het vlees.
  3. Braad de bout ongeveer anderhalf uur, waarna hij aan de buitenkant een lekker geurig, zwartgeblakerd korstje heeft en van binnen nog heerlijk mals en roze is. Laat het vlees als het uit de oven komt mintens een kwartier rusten.
  4. Het vlees kan met een zeer scherp mes gesneden worden maar het kan ook op de snijmachine.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie