Veggie tower

  • Twee tomaten
  • Drie tenen knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el Oregano
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 Verse basilicum toppen (uiteinden takjes met dubbel blad voor garnering)
  • Twee bollen mozzarella
  • 6 grote eetlepels groene pesto
  • Drie el pijnboom pitjes geroosterd
  1. Hak de knoflook fijn en voeg deze bij de olijfolie. Voeg de oregano toe en breng de olie op smaak met wat peper en zout.
  2. Snijd de tomaten en de mozzarella in dunne plakken en leg deze apart.
  3. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakken en bestrijk deze met de kruidenolie.
  4. Laat een grillpan goed heet worden en gril de aubergine en de courgette in ongeveer 2 minuten aan weerszijden goudbruin.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet het vuur niet te hoog, want dit gaat heel snel.
  6. Leg een plakje tomaat op een bord, leg daarop achtereenvolgens een plakje aubergine, courgette en mozzarella.
  7. Verdeel een klein lepeltje pesto over de mozzarella.
  8. Herhaal de voorgaande stappen en eindlg met een plakje tomaat.
  9. Garneer het groente torentje met een takje basilicum en de geroosterde pijnboompitten.
  10. Serveer de veggie tower koud of warm.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie