- Twee tomaten
- Drie tenen knoflook
- 50 ml olijfolie
- 1 el Oregano
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 Verse basilicum toppen (uiteinden takjes met dubbel blad voor garnering)
- Twee bollen mozzarella
- 6 grote eetlepels groene pesto
- Drie el pijnboom pitjes geroosterd
- Hak de knoflook fijn en voeg deze bij de olijfolie. Voeg de oregano toe en breng de olie op smaak met wat peper en zout.
- Snijd de tomaten en de mozzarella in dunne plakken en leg deze apart.
- Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakken en bestrijk deze met de kruidenolie.
- Laat een grillpan goed heet worden en gril de aubergine en de courgette in ongeveer 2 minuten aan weerszijden goudbruin.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet het vuur niet te hoog, want dit gaat heel snel.
- Leg een plakje tomaat op een bord, leg daarop achtereenvolgens een plakje aubergine, courgette en mozzarella.
- Verdeel een klein lepeltje pesto over de mozzarella.
- Herhaal de voorgaande stappen en eindlg met een plakje tomaat.
- Garneer het groente torentje met een takje basilicum en de geroosterde pijnboompitten.
- Serveer de veggie tower koud of warm.