Salade van gestoofde spinazie met gemarineerde citroen

Ingrediënten

  • 1 kg spinazie
  • 1/2 citroen, sap
  • 4 knoflooktenen
  • komijn, snuifje
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • Gemarineerde citroenen
  • 2 kg citroenen
  • kokend water
  • 250 gram zout
  • weckpot

 

Bereiding

Voorbereiden (3 weken)

  1. Gemarineerde citroen (rusttijd van wel 3 weken): snijd de citroenen in vieren, dusdaning dat de parten nog juist aan elkaar vastzitten.
  2. Vul de citroen op met een schepje zout en overgiet met het kokende water totdat de citroenen onder staan
  3. Sluit de weckpot en laat ten minste 3 weken staan op een koele donker plek.

Bereiden (10 minuten)

  1. Doe de gewassen spinazie en een grote pan, voeg 1 glas water toe, breng aan de kook tot alle spinazie geslonken is en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit de olie in een wok of pan, bak hierin de spinazie, samen met de geperste knoflook, in stukjes gesneden schil van de gemarineerde citroen, komijn, peper,zout en citroensap.
  3. Serveer dit warm of koud bij de vis
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie