Salade van geroosterde groenten met dukkah

4 personen

Ingrediënten:

Voor de dukkah

  • 30 gr amandelen
  • 30 gr gepelde pistachenoten
  • 4 el sesamzaad
  • 2 el korianderzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl paprikapoeder, mild
  • 1 tl fijn zeezout

Voor de saladegeroosterdesaladedukkah

  • 500 gr nieuwe aardappelen, gehalveerd
  • 500 gr zoete aardappelen, geschild, in blokjes van 4 cm
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper en zout
  • 1 grote paprika in lange repen
  • 1 grote ui, in partjes
  • mix van rucola en veldsla

Voor de dressing

  • 2 el citroensap
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 2 tl dijonmosterd
  • 2 el gehakte oregano
  • zwarte peper en zout

Voorbereiding:

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan.
  2. Doe in een keukenmachine en zet de pan terug op het vuur.
  3. Rooster nu de rest van de ingrediënten voor de dukkah (behalve de tijm, de paprikapoeder en het zout) in de pan.
  4. Voeg dit daarna toe aan de geroosterde noten in de keukenmachine, samen met de tijm, paprikapoeder en het zout.
  5. Laat de keukenmachine kort draaien (als het te lang draait, ontstaat er pasta en dat is niet de bedoeling) en zet apart.
  6. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  7. Meng de aardappelen, de zoete aardappelen en de knoflook met olijfolie in een braadslede.

Bereiding:

  1. Bestrooi de aardappelen met peper en zout en rooster 20 minuten in de oven.
  2. Doe de paprika en de ui erbij, schud zodat alles met olie is bedekt en zet 10 minuten terug in de oven tot de groenten gaar zijn en aan de randjes bruin gekleurd zijn.
  3. Klop ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng dit met de warme aardappel en groenten.
  4. Meng door de rucola en veldsla een beetje dressing dat alles met dressing bedekt is.
  5. Serveer op de borden de warme groenten en aardappelen met daarbovenop de salade.
  6. Bestrooi met dukkah.
Print Friendly, PDF & Email