Bastogne dessert

4 Personen

Ingrediënten:bastognedessert

  • 250 gr Bastogne
  • 75 g boter
  • 200 gr versekaas
  • 4 a 5 el suiker
  • 3 gr agar agar
  • 250 ml room
  • sap van 1/2 citroen en rasp
  • 50 gr frambozen
  • bakvorm en aluminiumfolie

Voorbereiden:

  1. Leg aluminiumfolie in een cakevorm. Zo kun je het dessert er nadien gemakkelijk uithalen.
  2. Laat de boter smelten in een pannetje. Mix de Bastogne tot kruimels en meng de boter door de kruimels.
  3. Schep het Bastogne op de bodem van de cakevorm en laat het opstijven in de koelkast.
  4. Los de agar agar op in het citroensap en verwarm het mengsel op een laag vuur tot kookpunt. Laat het iets afkoelen en meng het met de verse kaas. Voeg wat citroenrasp en de suiker toe.
  5. Klop de room op en meng het met het kaasmengsel.
  6. Schep het kaasmengsel op de bastognelaag en laat het geheel koelen in de koelkast.

Bereiden:

  1. Pureer de frambozen met een beetje suiker en citroensap.
  2. Snijd plakjes van de vorm en dresseer de coulis erover.
Print Friendly, PDF & Email