Salade met gebakken parmaham en gorgonzola

Ingrediënten

  • 1 eetlepel port
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel bouillon
  • 2 dl maiskiemolie
  • 100 gr gemengde sla/waterkers/rucola/frisée
  • 150 gr gorgonzola
  • 8 plakjes parmaham/boterhamdikte
  • 100 gr pijnboompitten
  • 1 avocado
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel witte wijnazijn

Voorbereiding

  1. verwarm de oven voor op 200°C
  2. bruneer de pijnboompitten
  3. snijd de kaas in blokjes
  4. schil de avocado en snijd ‘t in plakken (smeer in met citroensap om ‘t verkleuren tegen te houden)
  5. meng voor de dressing alle ingrediënten (eidooier-mosterd-wijnazijn-port-honing-bouillon-maiskiemolie) met een staafmixer door elkaar. De olie moet er als laatste in gedeelten aan worden toegevoegd. De dressing moet gaan binden
  6. bak de hamplakjes op een rooster in de oven in ongeveer 10 min bruin en knapperig

    Bereiding

  7. verdeel de sla over de borden en leg de kaas, de pijnboompitten en de avocado erop
  8. dresseer de dressing erover en garneer met de ham

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie