Venkelsoep met gegrilde portobello

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olijfolie met
  • truffelaroma
  • staafmixer
  • grillpan
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 50 gr risottorijst
  • 4 portobello’s
  • 3 venkelknollen
  • 1,5 kruidenbouillon/tablet

Voorbereiding

  1. roer in een kom 4 el olijfolie met de azijn, de helft van de knoflook (fijngehakt) en een ½ eetlepel Italiaanse kruiden tot een marinade
  2. snijd de portobello’s in dunne plakken en schep ze door de marinade. Laat ze tenminste 1 uur staan en zet ze tot gebruik in de koelkast

Bereiding

  1. snijd de venkel in kleine blokjes en hak het groen fijn. Verwarm 2 el olie in een grote soeppan en fruit de venkel met de rest van de knoflook op laag vuur in 5-8 min glazig
  2. schep de rijst en de rest van de Italiaanse kruiden door de venkel en bak deze 1 min mee tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de bouillon en het venkelgroen toe en kook het geheel in ± 20 min achtjes gaar. Pureer de soep tot een gladde soep (je kunt eventueel zeven!)
  3. verwarm de grillpan en rooster de plakken portobello (in gedeelten) in 2-3 min bruin. Schep de soep in diepe borden en leg een stapeltjes portobelloplakjes in het midden
  4. druppel wat truffelolie in de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie