Ingrediënten
- 2 eetlepel olijfolie met
- truffelaroma
- staafmixer
- grillpan
- 6 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 50 gr risottorijst
- 4 portobello’s
- 3 venkelknollen
- 1,5 kruidenbouillon/tablet
Voorbereiding
- roer in een kom 4 el olijfolie met de azijn, de helft van de knoflook (fijngehakt) en een ½ eetlepel Italiaanse kruiden tot een marinade
- snijd de portobello’s in dunne plakken en schep ze door de marinade. Laat ze tenminste 1 uur staan en zet ze tot gebruik in de koelkast
Bereiding
- snijd de venkel in kleine blokjes en hak het groen fijn. Verwarm 2 el olie in een grote soeppan en fruit de venkel met de rest van de knoflook op laag vuur in 5-8 min glazig
- schep de rijst en de rest van de Italiaanse kruiden door de venkel en bak deze 1 min mee tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de bouillon en het venkelgroen toe en kook het geheel in ± 20 min achtjes gaar. Pureer de soep tot een gladde soep (je kunt eventueel zeven!)
- verwarm de grillpan en rooster de plakken portobello (in gedeelten) in 2-3 min bruin. Schep de soep in diepe borden en leg een stapeltjes portobelloplakjes in het midden
- druppel wat truffelolie in de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper