Romige koolsla met appel en rozijnen

Koolsla was in het oude Rome al populair. Deze versie is bijzonder aantrekkelijk omdat de rode kool de overige flauwe kleuren oppept.

6 personen

Ingrediënten:

  • 2,4 dl mayonaise
  • 90  gr  rozijnen
  • 4   st appels
  • 3  el kristalsuiker
  • 2 el witte wijnazijn koolsla
  • 5 el plantaardige olie
  • ¼  tl mosterd
  • 1 el vers geperst citroensap
  • 1,2 dl  slagroom
  • 500 gr  groene kool, fijn geschaafd
  • 60 gr rodekool, fijn geschaafd
  • 1  st ui, gepeld en fijngesneden
  • 1st bleekselderij, in dunne schijfjes

  • 1 st wortel, geraspt
  • peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

  1. Vermeng de mayonaise met de suiker, azijn en olie.
  2. Voeg de mosterd, citroensap, room en zout en peper naar smaak toe. Roer de dressing glad.
  3. Verwijder de klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  4. Doe de geschaafde kool, ui, rozijnen, bleekselderij en wortel in een grote kom en giet de dressing erover.
  5. Meng alles luchtig door elkaar tot de salade goed is vermengd en zet hem tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email