Geroosterde tomaten met kaas

6 personen

Ingrediënten:

  • 6  st rijpe tomaten
  • 3  el extra vergine olijfolie
  • 2 el boter, gesmolten
  • 8 st teentjes geroosterde knoflook
  • 25-60  gr Parmezaanse kaas
  • 1 tl verse gehakte tijm

Bereiding:

  1. Snijd de tomaten overdwars doormidden. Bestrooi ze met zout en peper en zet ze opzij.
  2. Verhit de olie en de boter in een kleine koekenpan. Doe de geroosterde knoflook en tijm erin en smoor hem 1 tot 2 minuten tot alles goed is vermengd en ingetrokken.
  3. Giet het knoflook mengsel in een vuurvaste schaal. Verhit de barbecue tot heet*.  Leg de tomaten met de snijkant naar beneden op het hete grillrooster en laat ze in 3 tot 5 minuten mooi bruin worden; keer ze na 2 minuten 90 graden zodat er een mooie grillruit ontstaat. Keer de tomaten met een tang om, lepel de gefruite knoflook erover en rooster ze nog 3 tot 5 minuten tot de onderkant mooi bruin is.
  4. Schep de tomaten op een schaal. Bestrooi ze met de parmezaan en wat tijm.

tomaatkaas

*) Doe als u een gasbarbecue gebruikt wat houtsnippers in de rookpot en verhit hem tot het begint te roken. Als u houtskool gebruikt kunt u de snippers eventueel daarmee vermengen.

Print Friendly, PDF & Email