Pommes frites met mayonaise

  • 200 gram aardappelen per persoon, geschild
  1. De aardappels mooi snijden langwerpig, allen even groot,
  2. 1 cm dik en 7 a 8 cm lang,
  3. Dan goed wassen en heel goed drogen.
  4. Olie op 140 graden en de patat voorbakken.
  5. Als ze gaan drijven nog 1 minuut bakken, boven de frituurpan goed laten uitlekken en dan in schaal doen met keuken papier.
  6. Als het vlees gebakken wordt, dan ook de patat gaan bakken.
  7. Frituren op 180 graden, kijken naar de kleur. Boven de pan weer goed uitlekken en dan in schaal met papier doen.
  8. Lekker knappend, met zout bestrooien. En gelijk serveren.
  9. Het zout houdt het vocht vast.

Mayonaise   (5 pers.)

  • 1 theelepel mosterd
  • Halve theelepel witte wijn azijn.
  • 1 eidooier op kamertemperatuur.
  1. Dit eerst met garde door elkaar roeren
  2. Dan 10 druppels olie, eerst vermengen, dan zeer geleidelijk
  3. Onder voortdurend goed kloppen olie toevoegen.
  4. Echt druppelsgewijs.
  5. Proeven, is hij te flauw dan nog wat mosterd toevoegen.
  6. Eventueel nog wat citroensap.
  7. Mayonaise moet staan. Dus goeie dikke mayonaise.Naar eigen inzicht op smaak brengen.
Print Friendly, PDF & Email