Pittige paprikasalade met peperoni, feta en  kalamata olijven

(6 pers.)

(Als je niet van pittig houdt laat je de pepers gewoon weg, ook dan is de salade heel lekker. De salade moet minimaal 1 uur marineren.)

Ingrediënten:

  • 6 paprika’s liefst verschillende kleuren, dus 2 rode, 2 gele en 2 groene
  • plm. 20 echte zwarte olijven (bijvoorbeeld Kalamata)
  • 2 lente uitjes in ringetjes gesneden
  • plm. 100 gram feta in blokjes gesneden
  • 3 groene pepertjes (zoetzuur) uit een pot (mild gekruid)
  • 2 eetlepels fijn gesneden peterselie
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Snij de paprika’s in de lengte doormidden en haal de pitjes eruit.
  2. Leg ze met de dichte kant naar boven op een bakblik en besprenkel ze met olie en zeezout.
  3. Laat ze in een oven van 180 a 200 graden een beetje donker worden, voorzichtig niet te zwart.
  4. Haal ze uit de oven en doe ze in een schaal en dek 15 minuten af met aluminiumfolie.
  5. Bewaar het vocht wat in de schaal ligt als dressing. Haal zoveel mogelijk het vel van de paprika’s en snij ze in dunne repen.
  6. Doe ze terug in de schaal met het vocht. Snij de lente ui fijn en doe het erbij.
  7. Haal de pitten uit de olijven en snij ze doormidden en doe het bij de paprika’s.
  8. Snij een paar pepertjes fijn en doe die erbij.
  9. Laat dit marineren tot dat je aan het hoofdgerecht begint. Minimaal een uur.
  10. Doe er dan de feta verkruimeld of in stukjes bij, en de fijn gesneden peterselie.
  11. Serveer het bij de Wiener schnitzel.
Print Friendly, PDF & Email