Nasi Goreng

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen        Afbeeldingsresultaat voor nasi goreng

  • 400 gr rijst
  • 3 eieren
  • 2 grote uien
  • 1 prei (niet te groot)
  • 125 gr gerookt mager spek
  • 125 gr schouderham (jullienne)
  • Sambal
  • knoflook
  • trassi
  • zout
  • maggi
  • soja olie

Voorbereiding

    1. Kook de rijst, en bak van de 3 eieren 1 of 2 omeletten.
    2. Snij de uien brunoise (blokjes), maak de prei schoon en snijd deze in dunne halve ringen.
    3. Was de prei en laat deze in een vergiet uitlekken.

Bereiding

  1. Voor je begint te bakken, roer de rijst los.
  2. Neem een wok of een grote hapjespan. Doe wat olie in de pan (vroeger bij de marine gebruikten we altijd reuzel) en bak de uien aan met sambal, knoflook en de trassi.
  3. Als je vast trassi gebruikt, zorg er dan voor dat dit goed oplost.
  4. Doe hierna de spekreepjes bij de uien/kruiden massa en bak dit goed aan.
  5. Doe nu de rijst erbij met zout en weer goed doorbakken, want nasi goreng betekend “gebakken rijst”.
  6. Als laatste de ham, gesneden omelet en de prei toevoegen.
  7. Alles goed doorbakken en met een beetje maggi op smaak brengen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie