Atjar Ketimoen

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 rode lombok
  • Koenjit
  • zout
  • Azijn
  • Water
  • 35 gr goela djawa

Voorbereiding

  1. Schil de komkommer, halveer deze en haal de zaadlijsten eruit.
  2. Snij de komkommer in dunne halve maantjes.
  3. Fruit in een heel klein beetje olie de dunne schuin gesneden rode lombok en de gesnipperde ui met koenjit aan.
  4. Blus dit af met de azijn en een scheutje water.
  5. Los hierin de goela djawa in op en voeg het zout toe.
  6. Voeg de komkommer toe en breng het geheel op smaak.

Bereiding

  1. Je kunt het geheel licht binden met aardappelzetmeel, maar dit hoeft niet.
  2. Laat alles goed intrekken.
  3. Dit gerecht komt het beste tot zijn recht als het een of twee dagen van te voren wordt gemaakt.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie