Mozaïekbrood

Ingrediënten

  • 1 boerenbruin/500 gr/een dag oud
  • 200 gr boter
  • 5 eieren
  • 1 wortel/winter
  • 100 gr champignons/blik
  • 2 plakken gekookte ham/ à 125
  • 2 bosui
  • 1,5 eetlepel kappertjes
  • 0,75 theelepel selderiezout
  • 0,75 theelepel peper
  • 0,75 theelepel zout
  • 25 gevulde olijven/groene
  • alufolie

Voorbereiding

  1. kook de eieren hard
  2. kook de wortel gaar
  3. laat de champignons goed uitlekken

Bereiding

  1. snijd aan één kant het kapje van het brood. Snijd het brood met een lang, scherp mes 1 cm rondom de korst in en hol het brood uit
  2. roer de boter romig in een schaal; pel de eieren en snijd ze door. Druk de dooiers door een zeef en roer ze door de boter
  3. snijd het eiwit, de wortel en de champignons in blokjes. Snijd de ham in blokjes, de bosui in ringetjes, de kappertjes klein. Schep alle gesneden ingrediënten met het selderiezout, het zout en de peper door de eiboter
  4. snijd de olijven in plakjes en schep deze ook door de eiboter
  5. schep de massa m.b.v. een eetlepel in het brood. Druk het goed aan, zodat er geen ongevulde ruimte zijn en zet het kapje weer tegen het brood
  6. wikkel het brood in de alufolie en laat het in de koelkast opstijven en intrekken

Serveren

  1. serveer dit gerecht op een bedje van rucola en geroosterde sesamzaadjes

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie