Terrine van verse geitenkaas met paprika

Ingrediënten

  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 dl witte wijn
  • 1,5 dl slagroom
  • 400 gr verse geitenkaas
  • 10 gr bieslook
  • peper
  • zout
  • rucola
  • sesamzaadjes

Voorbereiding

  1. verwarm de oven voor op 210°C
  2. rooster de sesamzaadjes
  3. rooster de paprika’s in de oven, laat afkoelen, verwijder de vellen en zet ‘t apart
  4. schil de courgette, verwijder het zaad en pel de knoflook. Hak de courgette en knoflook fijn. Kook alles in de witte wijn zacht en pureer de massa (courgette + knoflook)
  5. pureer de paprika’s apart
  6. week de gelatine en hak de bieslook in ringetjes

    Bereiding

  7. laat de zachte gelatine in een kleine hoeveelheid warme slagroom oplossen. Klop de resterende slagroom lobbig
  8. druk de geitenkaas door een fijne zeef en bekleed een terrinevorm met verhoudfolie
  9. meng de geitenkaas, het courgettemengsel en de bieslookringetjes door elkaar. Roer de gelatine en de slagroom erdoor
  10. verdeel in de terrine een laag geitenkaas, een laagje gele paprika, een laag geitenkaas, een laag rode paprika en als laatste een laag geitenkaas
  11. laat de terrine volledig afkoelen

    Serveren

  12. serveer dit gerecht op een bedje van rucola en geroosterde sesamzaadjes

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie