Ingrediënten
- 2 gele paprika’s
- 2 rode paprika’s
- 2 courgettes
- 2 tenen knoflook
- 6 blaadjes gelatine
- 2 dl witte wijn
- 1,5 dl slagroom
- 400 gr verse geitenkaas
- 10 gr bieslook
- peper
- zout
- rucola
- sesamzaadjes
Voorbereiding
- verwarm de oven voor op 210°C
- rooster de sesamzaadjes
- rooster de paprika’s in de oven, laat afkoelen, verwijder de vellen en zet ‘t apart
- schil de courgette, verwijder het zaad en pel de knoflook. Hak de courgette en knoflook fijn. Kook alles in de witte wijn zacht en pureer de massa (courgette + knoflook)
- pureer de paprika’s apart
- week de gelatine en hak de bieslook in ringetjes
Bereiding
- laat de zachte gelatine in een kleine hoeveelheid warme slagroom oplossen. Klop de resterende slagroom lobbig
- druk de geitenkaas door een fijne zeef en bekleed een terrinevorm met verhoudfolie
- meng de geitenkaas, het courgettemengsel en de bieslookringetjes door elkaar. Roer de gelatine en de slagroom erdoor
- verdeel in de terrine een laag geitenkaas, een laagje gele paprika, een laag geitenkaas, een laag rode paprika en als laatste een laag geitenkaas
- laat de terrine volledig afkoelen
Serveren
- serveer dit gerecht op een bedje van rucola en geroosterde sesamzaadjes