Krokante Champignontaart met Gerookte kip

Ingrediënten

  • 6 eetlepel olijfolie
  • 500 gr champignons
  • 1,25 dl crème fraîche
  • 200 gr gerookte kipfilet
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel tijm/vers
  • 1 pak filodeeg à 225 gr
  • springvorm 24 cm

Voorbereiding

  1. verwarm de oven voor op 200°C
  2. snijd de champignons in kwarten en de kipfilet brunoise
  3. maak 2 theelepel tijm

Bereiding

  1. verhit ± 2 el olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 min bruin. Laat het vocht verdampen
  2. schep de crème fraîche door de champignons en neeem de pan van het vuur. Roer de eieren en de gerookte kip door het champignonmengsel. Breng op smaak met kerrie, tijm, zout en peper
  3. neem het ontdooide deeg uit de verpakking en vouw de vellen voorzichtig uit. Smeer de bovenkant van elk vel met een kwastje in met de rest van de olijfolie
  4. leg 3 vellen in de springvorm (ingevet) met de ingevette kant naar boven; laat ze steeds iets verspringen en ruim over de rand hangen. Leg nog 2 keer 3 deegvellen in de vorm, zodat een gesloten deegbodem ontstaat
  5. verdeel het champignonmengsel over de deegbodem. Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling terug
  6. verfrommel het laatste deegvel en bedek er, ook met de ingevette kant naar boven, de rest van de taart mee
  7. bak de taart in de oven in 25-30 min goudbruin en knapperig
  8. serveer de champignontaart (lauw)warm
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie