Kruidenboter

Ingredienten

  • 1 pakje ruitjes roomboter
  •   verse kruiden van de tuin o.a. peterselie, tijm, citroenmelisse, bieslook of i.p.v. gewone bieslook Chinese bieslook en een klein beetje vers citroensap
  • 1/4 rode paprika
  • teentje knoflook
  •   vers gemalen peper
  •   Zout of fijn zeezout

Bereidingswijze

  1. In de keukenmachine met de messen de naar eigen smaak gesneden kruiden en de stukjes paprika hakken.
  2. Daarbovenop de koude in stukjes gesneden roomboter leggen en een knijpje vers citroensap.
  3. Alles mengen tot een smeuïg geheel.
  4. Proeven of je het lekker vind en zo ja alles op een dubbelgevouwen aluminium vel leggen en gaan rollen tot een dikte van 6, 7 cm doorsnee.
  5. Buitenkanten dichtvouwen in de koelkast op laten stijven of in vriezen.
  6. Bij gebruik er mooi plakken van snijden of een mooi potje ermee vullen en versieren met wat citroenmelisse blaadjes.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie