In rode wijn gesmoorde portabello’s met truffelpuree

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

Rode wijn saus

  • 1 grote ui,gehakt
  • 2 stengels bleekselderij,gehakt
  • 3 teentjes knoflook,gehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 60 gram boter
  • olijfolie om te bakken
  • 2 eetl . rode wijnazijn
  • 1 glas port
  • 4 dl . Rode wijn
  • 5 dl . Kippen- of groentebouillon
  • 8 grote portabello’s

Serveren

  • aardappelpuree,truffelolie
  • Kruimige aardappelen, melk, room, zout, peper, nootmuskaat, truffelolie
  1. Bak de uien, bleekselderij, wortel, knoflook en laurier in een kleine hoeveelheid boter en olijfolie tot de groenten licht gekarameliseerd zijn.
  2. Voeg de azijn toe en laat vrijwel geheel inkoken.
  3. Herhaal dit met de port.
  4. Roer de wijn en bouillon erdoor en laat in 30 minuten tot de helft inkoken.
  5. Zeef de jus [verwijder de groenten], doe terug in de pan.Breng de saus op smaak.
  6. Voeg de paddestoelen ondersteboven toe zodat ze goed onderstaan.Laat 10 minuten zachtjes koken.
  7. Haal de paddestoelen eruit en houd warm.
  8. Voeg naar smaak honing toe en bind de saus met koude boter.
  9. Serveer met warme aardappelpuree besprenkeld met een scheutje truffelolie.
  10. Maak de borden op.De aardappelpuree in een ring portioneren,daarop de portabello[‘s]
  11. Steek er een takje rozemarijn in. Schik de paprika en de koteletjes
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie