Lamskoteletjes met rozemarijn gebakken paprika’s met mozzarella

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

Lamskoteletjes

  • 12 Lamskoteletjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. Olijfolie
  • 2 eetl. Verse rozemarijn, fijngehakt

paprika’s

  • 3 flinke paprika’s
  • 3 pruim-of vleestomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, gehalveerd
  • 3 eetl. Olijfolie
  • 1 eetl. Balsamico azijn
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetl.fijngehakte verse basilicum
  • 2 theel. Citroenrasp
  • 12 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 1 mozzarellakaasje in 6 plakjes

Lamskoteletjes

    1. Maak de ribbetjes van de koteletjes schoon.
    2. Roer de knoflook,olijfolie, rozemarijn en peper en zout door elkaar. Bestrijk de lamskoteletjes aan beide kanten met het oliemengsel.
    3. Bak of grill de koteletjes kort,ze moeten nog rosé blijven van binnen.

Paprika’s

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.Snijd de paprika’s in de lengte doormidden, door de steeltjes heen,en verwijder de zaadlijsten. Plaats de paprikahelften als bakjes in een braadslee en leg in elk bakje een halve tomaat.
  2. Vermeng de olie,azijn,knoflook,basilicum,het citroenraspsel,peper en zout. Verdeel dit mengsel over de paprika’s. Bak ze 40 minuten in de oven.
  3. Schik dan op elke paprikahelft 2 ansjovisfilets en een plakje mozzarella.
  4. Bak nog 15 à 20 minuten.Dien direct op.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie