Groene salade.

Bijgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes, in dunne reepjes
  • 100 gr sperziebonen, in drieën
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 1 bosje waterkers
  • 2 dl yoghurt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el fijngehakte munt
  • peper

Bereiding:

  1. Kook de courgettes en de bonen 7-8 minuten in een pan kokend water met zout. Giet af en laat volledig afkoelen.
  2. Doe de courgettes, de bonen, de paprika, de selderij en de waterkers in een grote kom.
  3. Meng de dressing voor de ingrediënten in een kom.
  4. Schep de dressing over de salade en serveer meteen.

groene-salade

Nb. Omdat de dressing na een tijdje kan gaan schiften is het zaak de salade meteen na het bereiden te serveren.

Print Friendly, PDF & Email