Aardappelpuree

Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 250 ml melk
  • 50 g boter, in klontjes
  • nootmuskaat

Bereiden

  1. Kook de aardappelen 20 minuten in water met zout. Giet de aardappelen af.
  2. Breng in een kleine pan de melk aan de kook, haal van het vuur af, dek af en zet apart.
  3. Pureer de nog hete aardappelen met een pureeknijper of met een stamper in een pan.
  4. Klop met een garde de warme melk en de boter door de fijngemaakte aardappelen. Blijf boven een laag vuur kloppen tot een luchtige aardappelpuree ontstaat.
  5. Breng de puree op smaak met zout, peper en (desgewenst) nootmuskaat.

Extra benodigd

Pureeknijper of pureestamper

Variatietip

Klop voor een luchtige aardappelpuree eventueel een ei door de puree.

puree

Print Friendly, PDF & Email