Gevulde eieren

 

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 12 eieren

  • 12 hardgekookte eieren
  • 75 gram boter
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Mexicaans

voor 4 eieren

  • 1 tl chillisaus
  • 4 el tomaat

Komkommer-dille

  • ¼ tl gedroogde dille
  • ½ tl appelazijn
  • 4 el komkommer

Radijs

  • 3 el radijs

 

Bereiding

  1. Pel de eieren , snijdt ze in de lengte doormidden
  2. Wrijf de dooiers in een kom (door een zeef?) heel fijn. Houd de eiwitten heel.
  3. Voeg de boter, mayonaise, peper en zout aan het mengsel toe en roer tot een smeuïg geheel.
  4. Verdeel het mengsel in drie gelijke delen.

Mexicaans

  1. Ontvel de tomaat en hak in heel kleine stukjes.
  2. Meng het dooiermengsel met de chillisaus en de tomaat .

Komkommer-dille

  1. Schil de komkommer en hak deze fijn.
  2. Meng dit samen met de dille en de appelazijn door het dooiermengsel.

Radijs

  1. Hak de radijs
  2. Meng dit door het dooiermengsel

Afmaken

Vul de uitgeholde halve eiwitten met de verschillende mengsels. Dit kan met lepeltjes, maar het mooiste is met een spuitzak met een grove kartelmond waarmee je rozetjes spuit.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie