Ingrediënten
Normaal gesproken zijn deze hoeveelheden voor 4 personen. Er zijn drie dressings, zodat dit een mooi geheel is bij een buffet voor 12-16 personen.
- Verschillende soorten sla (rucola, veldsla, kropsla)
Olijf
- 2 tl grove mosterd
- ½ sjalot (zeer fijn gehakt)
- ½ teen knoflook
- 2 el azijn
- zout, peper
- suiker
- 6 el olijfolie
Dragon
- 2 el dragon azijn
- 2 tl dragon mosterd
- ½ sjalot (zeer fijn gehakt)
- dragonblaadjes
- zout en peper
- suiker
- 6 el zonnebloemolie
gember
- gember
- 2 tl hollandse mosterd
- 2 el azijn
- ½ à 1 el gemberstroop
- kaneel
- zout en peper
- 6 el zonnebloemolie
|
|
Bereiding
- Pluk de verschillende slasoorten, was ze en maak ze droog in de sla centrifuge.
- Meng de ingredienten van elke dressing en klop heel goed met een garde. Merk op dat de zout werkt als emulgator.
- Serveer de salade apart of gemengd met de dressings er los bij, zodat ieder naar smaak kan nemen.
|