Salade met drie dressings

Ingrediënten

Normaal gesproken zijn deze hoeveelheden voor 4 personen. Er zijn drie dressings, zodat dit een mooi geheel is bij een buffet voor 12-16 personen.

  • Verschillende soorten sla (rucola, veldsla, kropsla)

Olijf

  • 2 tl grove mosterd
  • ½ sjalot (zeer fijn gehakt)
  • ½ teen knoflook
  • 2 el azijn
  • zout, peper
  • suiker
  • 6 el olijfolie

Dragon

  • 2 el dragon azijn
  • 2 tl dragon mosterd
  • ½ sjalot (zeer fijn gehakt)
  • dragonblaadjes
  • zout en peper
  • suiker
  • 6 el zonnebloemolie

gember

  • gember
  • 2 tl hollandse mosterd
  • 2 el azijn
  • ½ à 1 el gemberstroop
  • kaneel
  • zout en peper
  • 6 el zonnebloemolie

Bereiding

  1. Pluk de verschillende slasoorten, was ze en maak ze droog in de sla centrifuge.
  2. Meng de ingredienten van elke dressing en klop heel goed met een garde. Merk op dat de zout werkt als emulgator.
  3. Serveer de salade apart of gemengd met de dressings er los bij, zodat ieder naar smaak kan nemen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie