Gestoofde Spitskool (met garnalen of gerookte kip, of varkensvlees)

Ingrediënten:

  • spitskool
  • tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • curry saus
  • ketjap

 

Bereiding:

  1. Snij de spitskool door de midden en vervolgens in middel reepjes.
  2. Was de kool.
  3. Fruit de gesnipperde ui, knoflook in een beetje olie glazig.
  4. Voeg gesneden tomaten toe en 2 theelepels tomatenpuree.
  5. Voeg een kopje water toe en vervolgens de gesneden kool en laat smoren. Laat het niet te zacht worden. Mag best iets knapperig blijven.
  6. Op smaak brengen met zwarte peper, curry saus en ketjap en eventueel maggiblok en een snufje kerriepoeder. 
  7. Serveren bij de bami. (kan natuurlijk ook met witte rijst of nasi)
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie