Gegrilde groenten met Quinoa

voor 4 personen

Ingrediënten

  • klont boter
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 8 groene aserges
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 12 sperziebonen
  • 150 gr quinoa
  • peper en zout

Bereiding

  1. dompel de schoongemaakte asperges in kokend water met zout gedurende zo’n 5 min. Spoel de asperges na het koken onmiddellijk met koud water
  2. laat de sperziebonen op dezelfde manier koken gedurende zo’n 6 min. Spoel ze eveneens koud
  3. snijd de courgette in schijfjes van1 cmdik. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in stukken (niet te grof of te fijn).
  4. zet een pan water met zout op het vuur en breng dit aan de kook. Doe de quinoa in het water. Laat dit ± 15 min koken
  5. GEGRILDE GROENTEN: laat de grillplaat goed heet worden. Bestrijk alle groenten met een borsteltje met olijfolie. Grill de groenten en begin met de courgette en de paprika. Daarna de asperges grillen
  6. SERVEREN: giet de quinoa af en verdeel dit over de borden. Schik de groenten naast de quinoa en bestrooi de groenten met zeezout. Het vlees komt daar weer naast

Wat is Quinoa?

Quinoa is een plant met rode en oranje pluimen. Het zaad lijkt op graan en de blaadjes lijken op spinzaie. De blaadjes worden niet gegeten. De zaden lijken op graankorrels. In Nederland dient quinoa vooral als vervanger van rijst en couscous. Daarom valt quinoa onder vak 2 van “De schijf van VIJF”. Dit is het vak waar brood, granen, aardappelen, pasta en couscous en peulvruchten onder vallen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie