Garnalen in kroepoek – Xia song

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 tot 6 personen

  • 250 gram Hollandse garnalen (gekookt en gepeld)
  • 1 eiwit
  • 1 tl maizena
  • 1 el rijstwijn
  • zout
  • 1 el donkere sojasaus
  • witte peper (versgemalen)
  • 2 lenteui
  • 1 stukje gember (± 1 cm dik)
  • 0.5 tl sesamolie
  • 2 el zonnebloemolie (voor roerbakken)
  • 0.5 liter zonnebloemolie (voor frituren)
  • 12 kroepoek (klein formaat)
  • 1 lenteui (voor garnering)

Bereiding

Voorbereiden

  1. Hak de garnalen fijn en meng ze met het eiwit, de maizena, rijstwijn, beetje zout, soja saus en versgemalen peper. Was de lenteuitjes, maak schoon. Snij 2 stuks in hele fijne ringetjes, die worden geroerbakt. Snij 1 in hele dunne reepjes, die is voor garnering. Maak de gember schoon en hak heel fijn. Dek alles af en bewaar tot later.
  2. Verhit de olie voor frituren in een wok of frituurpan tot 180° C, als je er een houten eetstokje in houdt komen er belletjes af. Laat de stukjes kroepoek in de olie glijden, niet te veel tegelijk. Bak gedurende ongeveer 30 seconden, draai ze halverwege om en druk aan zodat de randen opkrullen en zich een bakje vormt. Als ze wit en dik geworden zijn haal je ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat ze goed afkoelen en bewaar tot gebruik in een dichtgemaakte plastic zak.

Afmaken

  1. Verhit de olie voor het roerbakken in een wok en roerbak de lenteui en gember kort. Voeg het garnalenmengsel toe en roerbak ongeveer 2 minuten.
  2. Leg alle kroepoekjes op een schaal, leg in elk stukje een beetje garnalenmengsel, druppel er de sesamolie over en garneer met de sprietjes lenteui.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie