Marmereieren – Cha ye dan

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 tot 6 personen

4 eieren
2 tl groene thee
1 stukje steranijs
1 kaneelstokje (± 7 cm)
1 el donkere sojasaus
zout

Bereiding

Voorbereiden

  1. Doe de eieren in een steelpan met genoeg water om ze te bedekken en breng aan de kook. Laat de eieren in ongeveer 10 minuten hard koken.
  2. Doe 1 liter water in een pan met de theebladen, steranijs, kaneel, sojasaus en een beetje zout.
  3. Spoel en koel de eieren af met koud water. Kraak de eierschalen maar pel de eieren niet en zorg dat de schaal vast blijft zitten. Hoe meer scheurtjes er in de schaal zitten hoe mooier het resultaat.
  4. Doe de eieren bij de thee, breng aan de kook en laat dan 45 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
  5. Draai het gas uit en laat de eieren zolang mogelijk afkoelen in de kruidenthee.

Afmaken

  1. Pel de eieren voorzichtig en snij ze in 4 partjes. Arrangeer op een serveerschaal en garneer naar eigen inzicht
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie