Aardappeltaart met old Amsterdam en rozemarijn

Ingrediënten

voor 6 personen

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 3-4 vastkokende aardappelen
  • 300 gr old Amsterdam kaas grof geraspt
  • 50 gram gerookt spek
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 el olijf olie
  • zout en peper
  • 1 eierdooier

 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Rol de plakken bladerdeeg een beetje uit en maak er mooie ronde bodems van.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne, haast doorschijnende plakjes. Leg deze plakjes spiraal gewijs op het deeg zodat ze elkaar overlappen. En laat een randje vrij.
  4. Geraspte kaas de spekjes en de uienringen over de schijfjes verdelen. Verdeel wat rozemarijnnaalden over de aardappeltaartjes, en besprenkel het geheel met een beetje olijfolie. Een beetje peper en zout er over. En smeer de randjes van de taartjes in met eigeel. Bak de taartjes in ongeveer 25 minuten, tot de aardappelen zacht zijn en het deeg bruin en knapperig is.
  5. Dit aardappeltaartje dient als nestje voor de patrijs, zodat deze niet meer kan wegvliegen!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie